Τουρκία: Δύο Κούρδοι δήμαρχοι στην επαρχία Βαν συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τρομοκρατία



Δεκέμβριος 10, 2019. 17:53

Δύο  πρώην δήμαρχοι στην επαρχία Βαν της Τουρκίας, που είχαν εκλεγεί με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών- HDP, συνελήφθησαν με κατηγορίες για τρομοκρατία.



Πρόκειται για τον δήμαρχο της Μουραντίγιε (Muradiye), Γιλμάζ Σαλάν και τον δήμαρχο  της Όζαλπ (Özalp), Γιακούμπ Αλμάτς, οι οποίοι  φυλακίστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προπαγάνδα για την τρομοκρατία, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019, καθαιρέθηκαν από το τουρκικό καθεστώς συνολικά 23 δήμαρχοι του φιλοκουρδικού κόμματος και στη συνέχεια συνελήφθησαν.


Η Άγκυρα κατηγορεί το HDP ότι έχει σχέσεις με το Κουρδικό  Εργατικό Κόμμα- PKK που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση.


Τον Αύγουστο το τουρκικό καθεστώς καθαίρεσε πρώτα τους δημάρχους του Ντιγιαρμπακίρ, του Μαρτίν και του Βαν, τρεις πρωτεύουσες επαρχιών στις οποίες κέρδισε το φιλοκουρδικό κόμμα.

Φωτό: trthaber.com




sabah.com.tr

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr