Η Αίγυπτος έχει υπογράψει σύμβαση για 6 φρεγάτες


Σεπτέμβριος 16, 2020. 22:22

Η Αίγυπτος έχει συνάψει συμβάσεις για έξι φρεγάτες MEKO-A200 αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει αραβικό δημοσίευμα.


Συγκεκριμένα το Defense Arabic επικαλούμενο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας  La Tribune σημειώνει ότι η παραγγελία της Αιγύπτου ήταν για 4 φρεγάτες, αλλά τώρα προστέθηκαν άλλες δύο και ότι το συμβόλαιο αναγράφει για το κόστος κάθε μίας φρεγάτας που ανέρχεται στα 380 εκατομμύρια δολάρια.

Το κείμενο σημειώνει ότι  οι 3 φρεγάτες θα κατασκευαστούν στην Αίγυπτο και οι άλλες 3 στη Γερμανία.

Οι αιγυπτιακές φρεγάτες MEKO-A200 θα λάβουν μια νέα γενιά πυραύλων  της γαλλικής αεροπορικής άμυνας, VL-MICA NG.

Επιπρόσθετα, η γαλλική «La Tribune» ανακοίνωσε, την Τετάρτη το πρωί, ότι η γαλλο-ευρωπαϊκή εταιρεία πυραυλικών βιομηχανιών, η MBDA, κατάφερε να κερδίσει  το συμβόλαιο για την προμήθεια των φρεγάτων "MEKO-A200" που είχε συνάψει το αιγυπτιακό ναυτικό με τη γερμανική εταιρεία «ThyssenKrupp TKMS» με πυραύλους αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας της τελευταίας γενιάς, εις βάρος της νοτιοαφρικανικής εταιρείας «Denel», η οποία απέτυχε να λάβει τις απαραίτητες τραπεζικές εγγυήσεις για την ολοκλήρωση της σύμβασης με την αιγυπτιακή πλευρά, η αξία της οποίας εκτιμάται σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr