Η παρέμβαση του Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας


Δεκέμβριος 21, 2020. 20:33

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν παρεμβαίνει ανοιχτά στην εσωτερική πολιτική της Βουλγαρίας μέσω του Κόμματος των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (DPS), ενός πολιτικού φορέα που κυριαρχείται  από την τουρκική μειονότητα στη χώρα, γράφει η αιγυπτιακή ‘αλ Ντοστόρ’, επικαλούμενη την ιστοσελίδα των Βρυξελλών Euractiv.

Σύμφωνα με το  αιγυπτιακό δημοσίευμα το βέτο της Βουλγαρίας στην ελληνική πρόταση  κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις στην Άγκυρα δεν ήταν έκπληξη.

Ωστόσο, η αντίδραση δημιουργήθηκε όταν ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, δημοσίευσε ένα βίντεο κλιπ με το οποίο εξήρε τη στάση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, απευθυνόμενος στην τουρκική μειονότητα και κυρίως στο Κόμμα των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό αυτό κόμμα έχει σταθερή παρουσία στο βουλγαρικό κοινοβούλιο με 25 βουλευτές.

Η παρέμβαση του Ερντογάν στα εσωτερικά της Βουλγαρίας προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις στη χώρα, τη στιγμή κατά την οποία ο Μπορίσοφ, δέχεται ισχυρές πιέσεις για τη διακυβέρνησή του.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr