Βουλγαρία: Στρατόπεδο ειδικών δυνάμεων σε χωριό Πομάκων


Ο Μπόικο Μπορίσοφ εξετάσει τον οπλισμό των ειδικών δυνάμεων

Δεκέμβριος 27, 2020. 20:22

Ο βουλγαρικός στρατός δημιουργεί κέντρο εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων στην Τσαράντσα, στη δυτική πλευρά του όρους Ροδόπη.

Η γνωστοποίηση έγινε από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Εκπληρώνουμε όλες τις δεσμεύσεις μας έναντι του βουλγαρικού στρατού. Ένα νέο συγκρότημα για τις ειδικές δυνάμεις χτίζεται στην Τσαράντσα. Είναι χτισμένο με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Αυτό έγραψε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Μπορίσοφ έλεγξε τους υπό κατασκευή στρατώνες για τις ασκήσεις στο χώρο δοκιμών της περιοχής. Συνοδεύτηκε από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, καθώς και τον Υπουργό Υγείας. Κωσταντίν Ανγκέλοφ.



Η κυβέρνηση διέθεσε 6 εκατομμύρια BGN για τη βάση των ειδικών δυνάμεων στην Τσαράντσα.

"Μέχρι πρότινος, αυτό το μέρος ήταν ένα γυμνό λιβάδι, και σύντομα οι ειδικές δυνάμεις μας θα έχουν μια σύγχρονη βάση όπου μπορούν να εκπαιδευτούν και να ζουν. Ο βουλγαρικός στρατός αποτελείται από εξαιρετικούς επαγγελματίες και αξίζει να λάβουν τον καλύτερο εξοπλισμό και συνθήκες εργασίας. Αυτές τις παρέχουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Το στρατόπεδο θα διαθέτει ιατρικό κέντρο, αίθουσα εκπαίδευσης, τραπεζαρία, γυμναστήριο και όλα όσα χρειάζονται.

Το χωριό Τσαράντσα (Црънча) κατοικείται από μουσουλμάνους και οι κάτοικοί του κυρίως είναι Πομάκοι.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr