Τουρκία: Τουλάχιστον 19 άτομα συνελήφθησαν για τις επιπτώσεις του σεισμού της Σμύρνης


Απρίλιος 29, 2021. 20:18. Ελλάδα.

Τουρκία.

Από τους 22 υπόπτους, μετά από έκθεση εμπειρογνωμόνων για το σεισμό μεγέθους 6,6 Ρίχτερ που είχε επίκεντρο την περιοχή της Σμύρνης στις 30 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, στον οποίο 115 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συνελήφθησαν άλλοι δύο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για  τα άλλα τρία άτομα.

Συνολικά συνελήφθησαν 19 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για την κατάρρευση 8 πολυκατοικιών.

 Διορίστηκαν επτά ακαδημαϊκοί από το πανεπιστήμιο Ντοκούζ Εϊλούλ και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ως εμπειρογνώμονες,  αφού τους ζητήθηκε να προβούν στις τελικές εκθέσεις και να προετοιμαστούν ξεχωριστά.

Στο Γραφείο του Εισαγγελέα στάλθηκαν συνολικά 22 ύποπτοι, οι οποίοι έλαβαν εντολή κράτησης. Στην ίδια έκθεση αποφασίστηκε η δίωξη 17 δημοσίων υπαλλήλων για ελλιπή έλεγχο.

Σε 17 από τους 22 υπόπτους, η έρευνα έδειξε ότι χρησιμοποίησαν υλικά που δεν συμμορφώνονταν με τα πρότυπα και ήταν ελαττωματικά και έκαναν λάθη κατά τη φάση σχεδιασμού, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Δύο από τους άλλους συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, έτσι ο αριθμός των συλληφθέντων αυξήθηκε σε 19. Η έρευνα συνεχίζεται για τους άλλους τρεις υπόπτους.

DHA

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr