Η πρόεδρος του Κοσόβου απειλεί με μηνύσεις τοπικές ιστοσελίδες για Fake News


Νοέμβριος 14, 2021. Ελλάδα.

 Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, αντέδρασε σκληρά σε ορισμένες  ηλεκτρονικές πύλες που την κατηγόρησαν ότι υποσχέθηκε παραχωρήσεις για τη Μονή Ντέτσανι σε αντάλλαγμα την πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία των ΗΠΑ.

Λέει ότι αυτό είναι ψέμα ότι θα λάβει μέτρα για να υποβάλει μήνυση εναντίον τους προσθέτοντας ότι το Κόσοβο άξιζε πλήρως την πρόσκληση καθώς είναι δημοκρατικό.

 Η Βιόσα μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook, αναφέρει τις ιστοσελίδες  και γράφει ότι η εποχή εκείνων των πολιτικών που έβαζαν «τη γη του Κοσσυφοπεδίου» στην αγορά πέρασε μια για πάντα.

 Στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 και 10 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν ουσιαστικά ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες δημοκρατίες, η κοινωνία των πολιτών και ο ιδιωτικός τομέας - χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των προσκεκλημένων.

Το αμερικανικό μέσο Politico ανέφερε ότι η Αλβανία, το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία προσκλήθηκαν από την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, σε αντίθεση με τη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

 

Προσκλήσεις της τελευταίας στιγμής!

 

Πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσαν ότι το Κοσσυφοπέδιο θα προσκληθεί στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία, που διοργανώνεται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν, στην Ουάσιγκτον στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ενημερώσει την πρόεδρο Βιόσα Οσμάνι για την πρόσκληση μετά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους αμερικανικών θεσμών, όπου συζητήθηκε το θέμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr