Ουκρανία: Στην Οδησσό καθαρίζουν τα καταφύγια για να δεχθούν τον πληθυσμό


Φεβρουάριος 15, 2022. Ελλάδα.

Το θέμα της ετοιμότητας και της προσβασιμότητας των καταφυγίων τέθηκε σήμερα (χθες), 14 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Οδησσού.

Οι αρχές της πόλης έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους: να φέρουν όλα τα καταφύγια αεροπορικών επιδρομών και τις εγκαταστάσεις διπλής χρήσης σε κατάσταση κατάλληλη για την προστασία του πληθυσμού. 

Πριν από αυτό, το πρόβλημα ήταν ότι ιδιώτες έμποροι, στο έδαφος των οποίων βρίσκονται τα καταφύγια, δεν άφηναν κανέναν να μπει εκεί.

Παράλληλα, 85 καταφύγια βρίσκονται στους χώρους ιδιοκτησίας του δήμου. 

Οι αρχές της πόλης έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά. 

Τα υπόλοιπα βρίσκονται στην περιοχή, η οποία είναι υπό τη μία ή την άλλη μορφή ιδιοκτησίας και, κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες δεν επιτρέπουν σε εκπροσώπους των αρχών που θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση των καταφυγίων να πάνε εκεί.

Πολλά καταφύγια στην Οδησσό είναι ιδιόκτητα και είναι δύσκολο να μπεις σε αυτά

«Υπάρχουν 353 τέτοια αντικείμενα στην πόλη, τα 85 είναι κοινόχρηστα, τα βάλαμε σε τάξη. Όλες οι άλλες εγκαταστάσεις - μπορούσαμε μόνο να πάμε και να δώσουμε τις συστάσεις μας. Δεν είμαι σίγουρος ότι πέτυχαν», είπε ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Οι δημοτικές αρχές ετοιμάζουν σχέδια για την προστασία του πληθυσμού ενόψει της ρωσικής επίθεσης στην χώρα.

Η Επιτροπή Τεχνολογικής και Περιβαλλοντικής Ασφάλειας και Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης αποφάσισε ότι όλα τα καταφύγια πρέπει να ανοίξουν για επιθεώρηση από το δημοτικό τμήμα ασφαλείας, τους διασώστες ή τους αστυνομικούς.

odessa-life

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr