Βουλγαρία: «Περιπέτεια» η διακοπή παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία


Μάρτιος 21, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Η απόφαση να διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Βουλγαρία είναι μια περιπέτεια. 

Αυτό δήλωσε στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία ο ειδικός σε θέματα ενέργειας Ιβάν Χινόβσκι, συγγραφέας του ενεργειακού προγράμματος ITN, με αφορμή τη δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών  Άσεν Βασίλεφ ότι η χώρα μας δεν διαπραγματεύεται νέα σύμβαση με την Gazprom.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις (για τις προμήθειες φυσικού αερίου), αλλά χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες για προετοιμασία.

«Μπορούμε να επεκτείνουμε τη σύμβαση με την Gazprom για τουλάχιστον 6 μήνες, αυτή είναι μια λογική απόφαση για μένα. Είναι πολύ επικίνδυνο για την ενέργεια και την εθνική ασφάλεια να σταματήσουν αμέσως. Πρέπει να προετοιμαστούν εναλλακτικά σχήματα», είπε ο Χινόβσκι.

Επισήμανε ότι σε αντίθεση με τη Δυτική Ευρώπη, όπου υπάρχουν προϋποθέσεις για πραγματική διαφοροποίηση, η Βουλγαρία δεν έχει τέτοιες προϋποθέσεις. 

Τα πάντα γύρω μας είναι απλώς ρωσικό αέριο. 

Το μυθικό αζερικό αέριο, ακόμα κι αυτό, ανήκει στην Gazprom. Ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της εταιρείας SOKAR είναι η Gazprom» είπε ο Χινόβσκι.

news.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr