Η Ρωσία ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο για την έξοδο ξένων εμπορικών πλοίων από την Ουκρανία


Μάρτιος 25, 2022. Ελλάδα.

Οι ρωσικές δυνάμεις δημιουργούν ανθρωπιστικό διάδρομο για την απομάκρυνση 67 ξένων πλοίων που έχουν εγκλωβιστεί σε ουκρανικά λιμάνια. 

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

«Προκειμένου τα ξένα πλοία να εγκαταλείψουν τα ουκρανικά λιμάνια προς την ανοιχτή θάλασσα, η Ρωσία δημιουργεί έναν ανθρωπιστικό διάδρομο, ο οποίος είναι μια ασφαλής λωρίδα για τα πλοία από την περιοχή συγκέντρωσης, που βρίσκεται 20 μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού του Τσορνομόρσκ (πρώην Ilyichevsk)», δήλωσε.

Ανέφερε ότι 67 ξένα πλοία από 15 χώρες είναι αποκλεισμένα στα ουκρανικά λιμάνια. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μήκος του ανθρωπιστικού διαδρόμου είναι 80 ναυτικά μίλια και το πλάτος της λωρίδας είναι τρία μίλια. Ο διάδρομος θα ανοίγει καθημερινά από τις 08:00 έως τις 19:00 ώρα Μόσχας, από τις 25 Μαρτίου.

Ο Μιζίντσεφ πρόσθεσε επίσης ότι ο υψηλός κίνδυνος ναρκοπεδίων που δημιουργούν οι Ουκρανοί εθνικιστές στα εσωτερικά ύδατα της χώρας και στα χωρικά ύδατα δεν επιτρέπει στα πλοία να εγκαταλείψουν με ασφάλεια τα λιμάνια του Τσερνομόρσκ, του Οτσάκοφ, του Νικολάεφ, της Οδησσού και του Γιούζνι.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι τα ναρκοπέδια που δημιουργήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν τοποθετημένα με κατάφωρες παραβιάσεις των κανονισμών. 

Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος βομβαρδισμού από Ουκρανούς εθνικιστές πλοίων που θα ακολουθήσουν τα προτεινόμενα δρομολόγια.

ren.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr