Λιβύη: 16 νεκροί και 52 τραυματίες στην Τρίπολη και την Αΐν Ζάρα


Ιούλιος 23, 2022. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Το υπουργείο Υγείας της Προσωρινής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων που σημειώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Τρίπολη και την Αΐν Ζάρα.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του σήμερα Σάββατο ανέφερε ότι ο αριθμός των τραυματιών ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων έφτασε τους 52, με βαριά και ελαφριά τραύματα.


Περίθαλψη τραυματιών στα δημόσια νοσοκομεία


Σύμφωνα με την λιβυκή Al Wasat όλοι οι τραυματίες «λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη στα νοσοκομεία του δημόσιου τομέα στην Τρίπολη, συγκεκριμένα: Νοσοκομείο Μιτίγκα,  , Νοσοκομείο Αλ Χαμπντα αλ Χάντρα, Νοσοκομείο  Αμπού Σαλίμ, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τρίπολης και Κεντρικό Νοσοκομείο Τρίπολης »

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ της Μονάδας του υπουργείου Εσωτερικών «Αποτροπής Αρχής Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας» και της «Ταξιαρχίας Επαναστατών Τρίπολης». 

Ο αποτρεπτικός μηχανισμός ορίζει ότι η «Ταξιαρχία Επαναστατών της Τρίπολης» και ο διοικητής της, Αγιούμπ Αμπού Ρας, δεν θα επιστρέψουν στο αρχηγείο στο οποίο έχασαν τον έλεγχο, σύμφωνα με πηγές που δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να παραδοθεί αυτό το αρχηγείο στην 444η Ταξιαρχία, και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Προσωρινής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας,  Μουχαμαντ Χαμούντα, ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο μερών, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Το πρωί του Σαββάτου, μια επιφυλακτική ηρεμία επικράτησε στην πρωτεύουσα, στις γειτονιές της οποίας σταμάτησαν οι συγκρούσεις χθες, μετά την κήρυξη της κατάπαυσης του πυρός. 

Επιπλέον, η «al wasat»  αναφέρει ότι παρακολούθησε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των περιπόλων της Ειδικής Δύναμης και της αστυνομίας έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας τον κεντρικό δρόμο και απομακρύνοντας τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα από τη συνοικία Al-Farnaj στο μνημείο στην περιοχή Αΐν Ζάρα.

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr