Το Κρεμλίνο σχολιάζει την «φυγή» ανδρών μετά την απόφαση για επιστράτευση


Φωτό Μέρος αεροδρομίου της Μόσχας 

Σεπτέμβριος 22, 2022. Ελλάδα.

Το Κρεμλίνο την Πέμπτη χαρακτήρισε ως «υπερβολικές» τις αναφορές για φυγή από τη Ρωσία εφέδρων που κλήθηκαν στη μερική επιστράτευση, μετά το διάγγελμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να διαψεύσει αναφορές των ρωσικών μέσων ενημέρωσης ότι ορισμένοι από τους διαδηλωτές που αντιτάχθηκαν στην επιστράτευση, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης ενώ είχαν κληθεί για στρατιωτική θητεία, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι αντίθετο με το νόμο».

lenta.ru

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες  ότι νέοι Ρώσοι έσπευσαν στα αεροδρόμια για να φύγουν στο εξωτερικό λόγω της επιστράτευσης, ο Πεσκόφ είπε ότι πρόκειται για «μια υπερβολική δημοσιότητα με πολλή απάτη».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σύλληψη 1.312 ατόμων σε 38 ρωσικές πόλεις κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών κατά της απόφασης για  την επιστράτευση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες είχαν λάβει κλήση στον στρατό μετά την κράτηση τους.

Πρόσθεσε ότι η παράδοση «κλητεύσεων επιστράτευσης» σε κρατούμενους κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που αντιτίθενται στην κλήση για μερική επιστράτευση «δεν έρχεται σε αντίθεση με το νόμο».

 


«Για προτεραιότητα στην επιστράτευση στρατιωτικών ειδικοτήτων έκανε λόγο το υπουργείο Άμυνας», γράφει η
Lenta.ru

 

Σύμφωνα εξάλλου, όπως σημειώνει η Lenta.ru ο νόμος της στρατολογίας για μερική επιστράτευση  αναφέρει ότι υπόκεινται στρατιώτες και λοχίες έως 35 ετών, κατώτεροι αξιωματικοί έως 50 και ανώτεροι αξιωματικοί έως 55 ετών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr