«Σημαντική η διαμεσολάβηση της Βουλγαρίας στις συζητήσεις ΕΕ – Τουρκίας για μεταναστευτικό»


Δεκέμβριος 20, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε ο πρόεδρος της βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης Βεζντί Ρασίντοφ. 

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί βουλγαρική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησε η Βουλγαρία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τα μεταναστευτικά ζητήματα, ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. 

Είναι σημαντικό η Βουλγαρία να είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της διαδικασίας, η χώρα μας πρέπει να είναι ενεργή, τόνισε. 

Ο Βεζντί Ρασίντοφ σημείωσε ότι η Βουλγαρία έχει καλή θέση και άριστες σχέσεις και με τις δύο πλευρές και μπορεί να είναι μεσολαβητής στις συνομιλίες. Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα και θα πρέπει να καθίσουμε μαζί για να τα λύσουμε, πρόσθεσε.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης τι έχουν κάνει η Βουλγαρία και η Τουρκία στον τομέα της προστασίας πολιτιστικών αγαθών, ενημέρωσε ο Βεζντί Ρασίντοφ. Συμφωνήθηκε γενικά ότι η κοινή συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς πρέπει να επικαιροποιηθεί, όπως είπε.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Βεζντί Ρασίντοφ και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του επισκέφθηκαν τη βουλγαρική εκκλησία «Άγιος Στέφανος» στην Κωνσταντινούπολη.

 Εκεί συνομίλησαν με μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρικής Εξαρχίας.

Bgnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr