Εξαρθρώθηκε παρακλάδι βουλγαρικής μαφίας



- επηρέαζε και πολιτικούς κύκλους-

Φεβρουάριος 10, 2010


Συνελήφθησαν στη Βουλγαρία μια δωδεκαμελής εγκληματική ομάδα που ασχολούνταν με διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία, απάτη και με ξέπλυμα χρήματος.


Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη ομάδα του εγκλήματος που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία και το σπουδαιότερο:είχε επιρροή σε πολιτικούς κύκλους της χώρας.


Όπως δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός των Εσωτερικών Σβέταν Σβετάνοφ: «πρόκειται για μια καλά οργανωμένη εγκληματική ομάδα που εκβίαζε πολιτικούς κύκλους της χώρας».


Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική ομάδα συνέβαλε στην κατάρρευση μεγάλου μεταλλουργικού συγκροτήματος, αφού εξανάγκαζε τους υπεύθυνους να αγοράζουν πρώτες ύλες σε υψηλές τιμές και στη συνέχεια να πωλούν τα προϊόντα σε χαμηλές τιμές σε εταιρείες τις οποίες έλεγχε η εγκληματική ομάδα.


Η σύλληψη έγινε ταυτόχρονα στη Σόφια και σε δύο κοντινές πόλεις και το όλο σχέδιο της αστυνομίας έφερε το όνομα «Επιχείρηση Χταπόδι».

‘Χτενίστηκε’ όλη η περιοχή και συνελήφθησαν 130 άτομα του υπόκοσμου και πόρνες.


Υπενθυμίζεται πως ένα από προεκλογικά συνθήματα της σημερινής κυβέρνησης του Μπόϊκο Μπορίσοφ, ήταν η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στη Βουλγαρία.