Γράφει η Linda S. Heard- Special to Gulf News
Ο ισραηλινός στρατός χθες επιτέθηκε και εισέβαλε σε ένα από τα τουρκικά πλοία που έπλεαν για βοήθεια στη Γάζα, το οποίο συμμετείχε σε έναν στολίσκο, σκοτώνοντας 19 άτομα και τραυματίζοντας άλλα πολλά.
Με το δεδομένο ότι το γεγονός αυτό συνέβη σε διεθνή ύδατα, δεν είναι μόνον μια πράξη πειρατείας αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πράξη πολέμου.
Αυτή η επίθεση κατά άοπλων πολιτών ανδρών και γυναικών, αναδεικνύει το ηθικό βάθος στο οποίο έχει βυθιστεί το εβραϊκό κράτος.
Δημοσιογράφος της Al Jaseera που βρισκόταν στο σκάφος, είπε ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες, ακόμη και μετά την ανύψωση λευκής σημαίας.
Αυτή η ωμότητα και η κατάπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ηχηρή καταδίκη της διεθνούς κοινότητας. Αλλά κρατήστε την αναπνοή σας! Δεν έχουμε ακόμη βεβαιώσει την έκταση της αντίδρασης της Τουρκίας.
Γιατί τόσα πολλά έθνη υποκλίνονται στο Ισραήλ ή μένουν σιωπηλά στα εγκλήματά του; Ποια είναι άραγε αυτή η ασήμαντη χώρα που μπορεί να έχει τόσο μεγάλο έλεγχο στις αποφάσεις που λαμβάνουν τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα έθνη;
Αρνείται να συμμορφωθεί προς τους διεθνείς νόμους και συνθήκες. Καταλαμβάνει παράνομα μεγάλες εκτάσεις παλαιστινιακής γης και επιβάλλει παράνομα αποκλεισμό στη Γάζα. Επιπλέον είναι η μόνη χώρα που θα μπορούσε να ξεφύγει δολοφονώντας τους εχθρούς του σε ξένο έδαφος.
Αν οποιαδήποτε άλλη χώρα ή περιοχή με μικρότερο πληθυσμό από την Νέα Υόρκη συμπεριφερόταν τόσο εξωφρενικά, όπως το Ισραήλ, θα ήταν απομονωμένο θα το είχαν μποϋκοτάρει και, ίσως, ακόμη να του γινόταν εισβολή. Ωστόσο το Ισραήλ μένει μακριά από αυτά, αγνοώντας ένα μακρύ κατάλογο ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – σε αντίθεση με το Ιράκ του Σαντάμ, στο οποίο έγινε εισβολή, λεηλατήθηκε, καταλαμβάνοντάς το για τους ίδιους λόγους.
Το Ισραήλ έχει ένα απόθεμα αδήλωτων πυρηνικών όπλων και, ως τεκμηρίωση κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Πρετόρια, όπου επιβεβαιώνεται ότι ήταν διατεθειμένο να πουλήσει πυρηνικές κεφαλές και τεχνολογία στη Νότια Αφρική στη διάρκεια του Απαρχάιντ.
Μια πραγματικότητα που αντιτάσσει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, ότι το Ισραήλ είναι μια υπεύθυνη δημοκρατία που ποτέ δεν θα προμήθευε όπλα μαζικής καταστροφής σε κράτη παρίες. Το Ιράν από την άλλη πλευρά το οποίο δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα και σε αντίθεση με το Ισραήλ, έχει υπογράψει για τη συνθήκη της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, εντούτοις είναι έτοιμο να υποβληθεί σε κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη.
Την περασμένη Παρασκευή, 189 χώρες υπέγραψαν τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ . Συμφώνησαν μάλιστα να διοργανώσουν ένα συνέδριο κατά το 2012 «σχετικά με τη δημιουργία μιας ζώνης στη Μέση Ανατολή χωρίς πυρηνικά όπλα…». Ακούγεται καλό!
Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ασπασθεί την ιδέα μιας ελεύθερης από πυρηνικά Μέσης Ανατολής. Όλος ο αραβικός κόσμος πιέζει για μια απαλλαγμένη από πυρηνικά Μέση Ανατολή και ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ από καιρό ζητούσε μια αποπυρηνικοποιημένη περιοχή.
Περιμένετε όμως!
Ο συνήθως ύποπτος, το Ισραήλ, δεν είναι και τόσο πολύ ευχαριστημένο γιατί πιστεύει στη μοναδικότητά του. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου περιέγραψε την πρόσκληση αυτή ως «σοβαρά ελαττωματική και υποκριτική» και το γραφείο του έχει εκδώσει μια δήλωση που λέει : « Ως κράτος που δεν έχει υπογράψει την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, το Ισραήλ δεν υποχρεούται να ακολουθήσει τις αποφάσεις της διάσκεψης αυτής και που δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του Ισραήλ»
Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη!
Στη συνέχεια όμως ο Ομπάμα έκανε την απότομη δυνατή στροφή λέγοντας: «Είμαστε σθεναρά αντίθετοι να αντιτεθούμε στο Ισραήλ και θα αντιταχθούμε σε ενέργειες που διακυβεύουν την ασφάλεια του Ισραήλ»
Το μήνυμα του Ομπάμα θέτει το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να απαλλαγεί η περιοχή από τα πυρηνικά, αν το Ισραήλ παραμένει έξω από τη συμφωνία, όταν είναι η μόνη πυρηνική χώρα στην περιοχή;
Με όλα αυτά τα γεγονότα αναρωτιέμαι αν η πρωτεύουσα της Αμερικής είναι στην πραγματικότητα το Τελ Αβίβ.
Από το άρθρο της Linda S. Heard. : Does Israel rule the world? - Στο «gulfnews.com» (η L. S. H. είναι συγγραφέας ειδική σε θέματα Μέσης Ανατολής).
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος