Φεβρουάριος 14, 2011.
«Η Ελλάδα προσπαθεί να υπονομεύσει την επίσκεψη Γκρούεφσκι στην Ουάσιγκτον. Με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον οι ηγέτες της ελληνικής διασποράς- οι οποίοι υποστηρίζονται παρασκηνιακά από τον πιο ισχυρό λομπίστα τους, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, δηλώνουν τους λόγους, για τους οποίους, δεν πρέπει τα Σκόπια να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ», σημειώνουν σήμερα τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης και συνεχίζουν:
Στην επιστολή του, το «Ελληνικο-αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο» επισημαίνει την ασήμαντη έως ανύπαρκτη συμμετοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ως δεύτερο λόγο απαιτούν τον σεβασμό από τα Σκόπια των μειονοτήτων που ζουν στη χώρα τους.
Σε αντίθεση με τα υποστηριζόμενα της ελληνικής διασποράς, η Ελλάδα συμμετέχει στο Αφγανιστάν με 180 στρατιώτες, ενώ η πΓΔΜ που έχει πέντε φορές λιγότερο πληθυσμό, συμμετέχει με 260 στρατιώτες.
Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στην αμερικανική αποστολή στο Ιράκ, ενώ η πΓΔΜ συμμετέχει με ειδική μονάδα, σχεδόν από την αρχή της επιχείρησης.
Σε αντίθεση, ακόμη, με τους ελληνικούς ισχυρισμούς, η Αθήνα είναι αυτή που δεν αναγνωρίζει καμία μειονότητα στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνον Έλληνες και Έλληνες-Μουσουλμάνοι. Οι Τούρκοι , οι Αλβανοί, οι Σλάβοι, οι Βλάχοι, απουσιάζουν από την χώρα τους.
Οι ελληνοαμερικανοί έχουν αφήσει υπονοούμενα για διωγμούς, σχετικά με τον (αρχιεπίσκοπο Αχρίδας) Γιοβάν Βρανισκόφσκι, ισχυρίζονται,ακόμη, για σλαβικό αλυτρωτισμό, που προσδοκά εδαφικές αξιώσεις από την Ελλάδα και θέτουν αυτά ως προβλήματα για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ιβάνοφ δήλωσε ότι ο Γκρούεφσκι αναμένει να πάρει θετικά μηνύματα από την Ουάσιγκτον καθώς θα παρουσιάσει εποικοδομητικές προτάσεις για το όνομα της χώρας.
«Εμείς είμαστε αυτοί που επιζητούμε μια γρήγορη λύση. Την χρειαζόμαστε για να κλειδώσουμε την ένταξή μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Άλλοι δημιουργούν προβλήματα και προσπαθούν να επωφεληθούν», δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ.
--
Τίτλος άρθρου: «Грција тврди: Македонија не ги почитува малцинствата и има слаб придонес во НАТО?!»
Δημοσίευση: Sitel, ИНПРЕС, 14.02.2011 - 14:44