Σερβία: Δωρίζει διαμερίσματα σε αστυνομικούς στην Μέντβεντζα

"Στη Μέντβεντζα μοιράζονται διαμερίσματα σε Σέρβους αστυνομικούς",
γράφει το αλβανικό δημοσίευμα



Μάιος 26, 2011.

«Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, έχει δωρίσει 10 διαμερίσματα σε Σέρβους αστυνομικούς στην πόλη Μέντβεντζα, στη δωρεά αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται Αλβανοί της πολυεθνικής αστυνομικής δύναμης της Κοιλάδας του Πρέσεβο», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και επισημαίνει ότι αυτό:


«Eίναι ένα σερβικό κυβερνητικό σχέδιο, όπως αξιολογείται από τους Αλβανούς που κατοικούν στην κοιλάδα του Πρέσεβο, ως στρατηγική για κατοίκηση Σέρβων που προέρχονται από άλλες περιοχές, κυρίως σε υπαλλήλους των δυνάμεων ασφαλείας».

Τα διαμερίσματα αυτά είναι από 72 έως 94 τ.μ. και παραχωρούνται χωρίς καμιά αποζημίωση ή υποχρέωση πληρωμής των μελών της σερβικής αστυνομίας.

Ανάμεσά τους δεν υπάρχει αλβανός αστυνομικός αν και στο αστυνομικό τμήμα της Μέντβεντζα απασχολούνται οκτώ αλβανοί αστυνομικοί.

«Δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό και αναρωτιέμαι πως έχουν υποβάλλει αίτημα για τη χορήγηση των διαμερισμάτων αυτών», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Ντάτσιτς, ο οποίος είναι γνωστός από τη συνεργασία του με τον πρώην δικτάτορα της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Τα κτίρια αυτά είναι δεκαετίας είναι περίπου σαράντα όπου κυρίως κατοικούν μέλη του σερβικού στρατού και των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας.
--
Πηγή: ina-online