Βερολίνο.
Η αρμόδια αρχή επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι η πηγή της θανατηφόρου λοίμωξης εντοπίστηκε σε φυτά που καλλιεργούνται στη χώρα και συγκεκριμένα στα όσπρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι φακές, η σόγια, τα μπιζέλια και τα φασόλια.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εποπτείας Reinhard Burger, σε ανθρώπους που τρώνε κυρίως λαχανικά ή μόνο λαχανικά, ο κίνδυνος, από τη νέα νόσο είναι εννέα φορές μεγαλύτερος από ό, τι σε άλλες διατροφικές συνήθειες.
Συγχρόνως, οι γερμανικές αρχές κατάργησαν τις συστάσεις για την μη κατανάλωση αγγουριών, ντοματών και μαρουλιών.
--
Πηγή: Агенция "КРОСС"